Citronbiskvier

 
Citronbiskvier. 
 
Bottnar:
200 g mandelmassa 
2/3 dl socker 
1 äggvita 
 
Grovriv mandelmassan, tillsätt sockret och rör ihop. 
Vispa ner äggvitan, vispa tills du fått en jämn smet. Klicka/spritsa ut på en plåt med bakplåtspapper. Välj själv storleken på dina biskvier, men tänk på att de flyter ut en aning. 
 
Grädda i 175 grader, ca 20 minuter.
 
Smörkräm med citronsmak
200g mjukt smör 
2 dl florsocker 
1 msk vaniljsocker 
1 äggula 
Skalet och saften av en 1/2 citron 
 
Vispa ihop det mjuka smöret med florsockret. Tillsätt resten, vispa ihop till en krämig smet. 
 
När bottnarna har svalnat helt är det dags att lägga på smörkrämen. Ställ in i kylen och låt smörkrämen bli riktigt kall. 
 
150 g smält vit choklad. 
Dags för sista momentet, doppa biskvierna i den smälta chokladen. Jag brukar sticka en liten skalkniv i botten för att sen doppa de i chokladen. Skaka av överflödig choklad försiktigt. Färdigt, ställ kallt för att sen njuta av en söt/syrlig kaka. Går utmärkt att frysa. 
 

Kommentera här: