88:an Cheescake

Nötkrokant:
1 dl hackade hasselnötter
1 dl hackade hasselnötter
1 dl socker
1 msk vatten
1 msk ljus sirap
Stek krokanten i ca 2 minuter, rör om under tiden.
Cheescake
Ett paket glutenfria digestivekex, alt. ett halvt paket digestive
Ett paket glutenfria digestivekex, alt. ett halvt paket digestive
75 g smält smör
Krossa kexen, blanda ihop med smöret och tryck ut i en springform.
Fyllning:
3 st äggulor
2 dl socker
200 g färskost
1 msk vaniljsocker
80 g smält choklad
150 g smält nougat till toppen av cheescaken
Vispa grädden
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker tillsätt färskosten och vänd sedan ner grädden.
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker tillsätt färskosten och vänd sedan ner grädden.
Dela upp smeten i två olika skålar, tillsätt den smälta chokladen i den ena.
Blanda ner lite av krokanten i den andra.
Blanda ner lite av krokanten i den andra.
Varva smeten på digestivebotten.
Frys, i minst 4 timmar.
När cheescaken är fryst, häll på den smälta nougaten och toppa med krokanten.
När cheescaken är fryst, häll på den smälta nougaten och toppa med krokanten.