88:an Cheescake

 
 
 
Nötkrokant:
1 dl hackade hasselnötter
1 dl socker
1 msk vatten
1 msk ljus sirap 
Stek krokanten i ca 2 minuter, rör om under tiden. 
 
Cheescake
Ett paket glutenfria digestivekex, alt. ett halvt paket digestive
75 g smält smör
Krossa kexen, blanda ihop med smöret och tryck ut i en springform. 

Fyllning:
 3 st äggulor
2 dl socker
200 g färskost
1 msk vaniljsocker
80 g smält choklad 
 
150 g smält nougat till toppen av cheescaken
 
Vispa grädden
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker tillsätt färskosten och vänd sedan ner grädden. 
Dela upp smeten i två olika skålar, tillsätt den smälta chokladen i den ena.
Blanda ner lite av krokanten i den andra. 
Varva smeten på digestivebotten. 
Frys, i minst 4 timmar. 

När cheescaken är fryst, häll på den smälta nougaten och toppa med krokanten.